Voorpagina nieuws

De macht van de informatie

In de politiek van de mondialisering die de geldmachten hebben ingezet neemt de informatie een belangrijke plaats in. Het komt er namelijk op aan de geesten van de meerderheid van de bevolking van de ideologie van de heersers in te prenten. Uit de verklaringen van de volgende Amerikaanse topmannen is dit meer dan duidelijk.

William Benton – V.S.-adjunct-staatssecretaris in 1946 en admiraal William A. Owerd, gewezen-stafchef:

“Het staatsdepartement gaat alles doen wat in zijn macht ligt, zowel op politiek als op diplomatiek vlak, om alle hinderpalen in de wereld op te ruimen die zijn expansie kunnen verhinderen door de persagentschappen, magazines, films en alle Amerikaanse communicatiemiddelen die in bezit zijn van de privé-sector te beïnvloeden. De persvrijheid – en deze van de uitwisseling van de informatie in zijn geheel -maken deel uit van onze buitenlandse politiek”.

“Josephe S. Ney jr. – gewezen-adjunct van de secretaris van defensie van Clinton.

“Het is de XXIste-eeuw en niet de XXste-eeuw die de periode zal zijn van de Amerikaanse suprematie. De informatie is de nieuwe munt van de economie en de V.S. zijn beter geplaatst dan om het even welk land om door haar materiële mogelijkheden via de informatie optimaal haar politiek te bewerkstelligen. Het land dat het best de revolutie van de informatie zal beheersen zal het sterkste zijn. In een vooruitzien-bare toekomst zal dit de V.S. zijn omdat ze over een voorsprong beschikt die, zonder twijfel de volgende decennia zal toenemen”.

Mc George Bundy, gewezen-raadsman van president Kennedy – voor het Congres in 1966.

‘ik nam persoonlijk deel aan de executieve die besloot tot de oprichting van Comsat, (Communicatie Satellite Corporation). Consomat werd opgericht door de V.S. om een dominate rol te spelen in de internationale diensten van de commerciële satellieten”. Amerikaanse beleidsmensen erkennen dus expliciet dat ze doorheen het beheersen van de informatie de wereld willen beheersen”. Moet er nog zand zijn?

(ads)

We hebben wat u zoekt! De eindejaarsfeesten naderen en u denkt wellicht reeds aan het geschenk dan u aan familieleden en vrienden kunt aanbieden. Schenk een abonnement op vrede! U stort het leesgeld (600 fr.) op onze postrekening 000-0956015-80 met vermelding voor wie het abonnement bestemd is. Wij sturen aan deze persoon een wenskaart met de vermelding van uw geschenkabonnement en… u sturen we een het vredescahier “40 jaar Vrede”.