VROUWENSTIJLEN

VROUWENDAG 11 NOVEMBER 99 CC Ter Dilft in Bornem

De Vrouwendag is vooral een evenement voor en door vrouwen, hoewel mannen zeker welkom zijn. Het gevarieerde programma omvat debatten, werkwinkels, veel animatie en actuele plastische kunst.

VROUWENSTIJLEN is in 1999 het dag-thema. Stijlen – dat is een woord in meervoud. Gelukkig maar! Want tussen vrouwen onderling zie je een grote verscheidenheid. En ook grote verschillen. Maar die kunnen naast elkaar bestaan. Ze hoeven niet altijd te leiden tot conflict of onbegrip. Op de Vrouwendag brengen enkele (ongewone vrouwen eerst hun verhaal -daarna kan iedereen aan het woord komen. Vrouwen met een verschillende achtergrond vertellen hun ervaringen, of toetsen die aan het publiek in de zaal.

Alle vrouwen zijn verschillend, maar sommige zijn meer verschillend dan andere

Het gaat niet om uniformiteit, maar om verscheidenheid – waarbij gelijke kansen en gelijke behandeling gewaarborgd zijn voor iedere vrouw, wat ook haar levenswijze of achtergrond is. Het wordt een verkenning van de eigen individualiteit en een speurtocht naar hoe je de individualiteit van anderen respecteert, ondanks verdoken machtsrelaties en -verschillen.

In de werkwinkels worden stijlen zowel naar vorm als naar inhoud uitgediept. Voorbeelden: Nomadische vriendinnen – Bewegings(vrijheid) – Toegankelijkheid – Diversiteit en de Combinatie betaald werk en zorg – De eerste indruk -Vrouwen en etniciteit – Aan de slag met muziekinstrumenten – Joggen – Lesbiënneworkshops – Vrouwen en media

Animatie is er met allerlei soorten muziek, cabaret met Myriam Mulder en cartooniste lllah. ’s Avonds optreden van Jo Lemaire met “Une Vie” (chansons van Edith Piaf). Opgelet! Met een Vrouwendagkaart betaalt u maar 300 BEF (=200 BEF korting) voor dit optreden. Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer dus snel door overschrijving van 300 BEF op rek. 001-2479013-60 van het VOK, Brussel, met vermelding ‘Jo Lemaire’.

Op vertoon van deze bon aan de kassa van de Vrouwendag 1999 te Bornem, betaalt u slechts 250 BEF (= 100 BEF korting).

Naam:……………………………………………………………….

Straat: ……………………………………………………………..

Gemeente:…………………………………………………….

Naam van het tijdschrift waarin deze bon verscheen:

De gegevens die vermeld worden op de kortingsbon voor de 28ste Vrouwendag te Bornem, gebruiken we alleen om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. U kunt uw gegevens in ons bestand altijd inkijken of aanpassen zoals voorzien in de wet van 8 december 1992 ter bescherming van het privéleven.

Praktisch bekeken

Ingang: CC Ter Dilft, Sint-Amandsesteenweg 41 – 43 te 2880 Bornem.

De Vrouwendag wordt officieel geopend om 10.00 u en duurt tot ongeveer 19.00u. Daarna blijft de stemming erin op de fuif in jeugdhuis Kadee Bornem. Jongeren (tot 16 j) gratis. Gratis kinderanimatie en -opvang (0 – 3 en 3 – 12 j).

Voor meer informatie kan u terecht op het Vrouwen

Overleg Komitee (VOK), Middaglijnstraat 10,  1210 Brussel, tel: 02/229.38.73, fax: 02/229.38.06,

e-mail: VOK@amazone.be.