Wist je dat …?

… met de kostprijs van één dag bombardementen op Joegoslavië, 67 miljoen dollar, niet minder dan 77 miljoen mensen in de wereld een jaar zouden kunnen gevoed worden.

… volgens Worldlink, het magazine van het World Economie Forum, een directielid van een grote Amerikaanse onderneming dik driehonderd keer meer verdient dan een gemiddelde fabrieksarbeider.

… de waarde van de fusies en overnamen vorig jaar opliepen tot 2.300 miljard dollar daar waar het in 1996 om 1000 miljard ging en in 1992 om 350 miljard dollar.

… Mozambique meer betaalt voor de afkorting van zijn buitenlandse schuld dan het uitgeeft aan gezondheid voor zijn burgers terwijl een kind op vijf sterft voor het vijf jaar oud is terwijl in Tanzanië meer geld gaat naar de afkorting van de schuld dan naar onderwijs.

…de Verenigde Staten met vijf procent van de wereldbevolking over 25 % van het energieverbruik van de wereld beschikken en dit meer betekent dan waarop heel Oost-Azië, inbegrepen Oceanië, met meer dan de helft van de wereldbevolking over beschikt.