Wist je dat…

… 41 procent van de actieve Japanners vrouwen zijn maar dat ze slechts 8 procent van de parlementszetels bezetten.

… Anatoli Koulikov, de gewezen Russische minister van Binnenlandse Zaken eind 1997 verklaarde dat de vertegenwoordigers van de misdaadwereld in alle organen en structuren van de staat – zoals tevens in de brede sectoren van de economie – geïnfiltreerd zijn.

… Alexander Kolesnikov, nr. 2 in de strijd tegen de criminaliteit, in de lente van 1998 dit als volgt bevestigde: “de Russische maffia’s controleren 40.000 maatschappijen en 550 banken waaronder de tien belangrijkste”.

… alhoewel de grote manitoes van de economische en financiële wereld maar steeds blijven klagen dat de loonkosten moeten verminderen en de regeringen moeten bijspringen om aan de buitenlandse concurrentie het hoofd te bieden stijgt het aantal miljonairs in ecu stelselmatig. Duitsland staat op kop met 276.000 grote fortuinen, Groot-Brittannië volgt met 187.000 miljonairs, Frankrijk met 167.000 en Italië 141.000.

… met de overwinning van de SPD in Duitsland er onder de lidstaten van de Europese Unie, met uitzondering van Spanje en Ierland, overal sociaal-democraten of socialisten aan de macht zijn, en de tijd nu rijp is om de woorden in daden om te zetten wanneer er over een sociaal Europa gesproken wordt.

… uiteen rapport van de Verenigde Naties blijkt dat in 1999 op onze planeet meer dan 6 miljard mensen zullen wonen. In 1960 waren het er 3 miljard en in 1980 ruim 5 miljard. Van de 6 miljard zullen er in China en India samen 2,5 miljard zijn.

… tijdens de bijeenkomst van de commissie voor burgerechten van Indiaanse volkeren in Rincon de Baey (noordwesten van Honduras) deze tot de vaststelling is gekomen dat sinds de ontdekking van Amerika door Colombus in 1492 onder allerlei vormen (slavenhandel, moordpartijen, ziekten, vernietiging van de natuur, diefstal, verkrachtingen enz.) niet minder dan 70 miljoen Indianen het leven verloren.